Hosting hesabı nasıl askıya alınır? Yazdır

  • 167

Hosting hizmeti satın alan, ancak ödemesini gerçekleştirmeyen veya hosting alanı üzerinden zararlı yazılım çalıştırmaya çalışan art niyetli müşterileriniz hesabını silmeden önce; onlara zaman tanımak adına hosting hizmetini askıya alma (suspend) işlemi uygulayabilirsiniz. Aynı işlemi CPU'yu çok fazla yoran, veyahut aylık trafik kotasını aşan web siteleri için de uygulayabilmeniz mümkündür. Bu sayede müşterilerinizin hosting hesabındaki veriler silinmez, ancak geçici bir süreliğine hizmet kullanılamaz hale gelir. Hosting hesabını nasıl askıya alabileceğiniz, veyanut nasıl askıya alma işlemini iptal edebileceğinize dair bilgi aşağıda yer almaktadır.



1. WHM'deki arama kutucuğuna askı yazdıktan sonra listelenecek olan Hesapları askıya alma işlemini yönet linkine tıklayın.



2. Açılan sayfada hosting hizmeti sunduğunuz tüm alan adları ve kullanıcılar karşınıza çıkacaktır. Burada askıya alma (suspend) veya askıya almayı kaldırma (unsuspend) işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İşlem yapmak istediğiniz alan adını seçtikten sonra Suspend butonuna tıklayarak hesabı askıya alabilirsiniz. Daha sonra yine aynı sayfadan Unsuspend fonksiyonunu kullanarak askıya alma işlemini iptal edebilirsiniz.



3. Hesabı askıya alma işlemi tamamlandığında karşınıza bu şekilde bir sayfa açılacaktır.


Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

<< Geri