MySQL veritabanı nasıl oluşturulur? Print

  • 501

PHP tabanlı web yazılımlarını kullanmak için MySQL veritabanı oluşturmanız gerekir. WordPress ve Joomla gibi popüler içerik yönetim sistemleri, kurulum esnasında MySQL veritabanı ve kullanıcı bilgilerini girmenizi isteyebilirler. cPanel üzerinden hızlı bir şekilde MySQL veritabanı oluşturmak sanılandan çok daha basittir. Bunun için cPanel'de bulunan MySQL® Database Wizard sihirbazını kullanabilirsiniz.



1. cPanel anasayfasında yer alan MySQL® Database Wizard bağlantısına tıklayın.



2. Kullanımı hayli kolay olan bu veritabanı oluşturma sihirbazı, sizi yönlendirecektir. Önce oluşturmak istediğiniz yeni veritabanınızın ismini yazın ve Bir Sonraki Adım butonuna basın.



3. Veritabanını oluşturduktan sonra bu veritabanında işlem yapmaya yetkili veritabanı kullanıcı adı ve şifresini de girmeniz istenecektir. İlgili kısımları da doldurduktan sonra Kullanıcı Oluştur butonuna basarak bir sonraki aşamaya geçin. Bundan önce, kompleks bir şifre oluştumak için şifre gücünü gösteren barın yanındaki Şifre Oluşturcu yardımıyla karmaşık bir parola da belirleyebilmeniz mümkündür.



4. Veritabanı kullanıcısını da oluşturduktan sonra bu kullanıcının veritabanında işlem yapma yetkilerini belirlemelisiniz. Listelenen izinlerin en üstünde yer alan Tüm Ayrıcalıklar kutucuğunu işaretleyip Bir Sonraki Adıma geçiş yapabilirsiniz.


5. İşlem tamam! Dakikalar içerisinde veritabanı ve veritabanı kullanıcısını başarıyla oluşturdunuz.


Was this answer helpful?

« Back