Web sitesinin tam yedeği nasıl alınır?

Muhtemel aksaklıklara karşı hosting hesabınızda yer alan tüm dosyaların ve veritabanlarının yedeğini almak isteyebilirsiniz. Bu sayede veri kaybı gibi olumsuz bir duruma karşı hazırlıklı olmuş olursunuz. Veya başka bir hosting servisinde yer alan dosyalarınızı sunucularımıza taşımak istediğinizde de cPanel'den tam yedek almanız gerekebilir.

1. Sitenizin tam yedeğini alabilmek için cPanel anasayfasının en üstündeki Dosyalar bölümünün altında bulunan Yedekleme Sihirbazını çalıştırmanız gerekiyor.

2. Açılan sayfada isterseniz yedek alabilir, isterseniz de daha önce almış olduğunuz yedeği geri yükleyebilirsiniz. Bu işlemde tam yedek oluşturacağınız için Yedekleme bağlantısını takip edin.

3. Tam yedekleme veya kısmî yedekleme arasında seçim yapmanızın gerektiği bu sayfada, yalnızca FTP'de bulunan dosyaları veya veritabanını yedekleyebilirsiniz. Ancak tam yedek almak istiyorasnız, MySQL veritabanı ve FTP'deki tüm dosyaların yedeğinin alındığı Tam Yedekleme butonuna basmanız gerekiyor.

3. Yedek oluşturma işlemi tamamlandığı zaman tarafınıza bildirim gönderilebilmesi için kullandığınız e-posta adresini yazın ve Yedek Oluştur butonuna basarak işlemi başlatın.

4. Yedek oluşturma işlemi tamamlandığında belirtmiş olduğunuz e-posta adresine bildirim gönderilecektir. Söz konusu bildirimde yer alan bağlantıya tıklayarak .tar.gz uzantılı yedek dosyasını bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Webmail'e nasıl erişilir?

cPanel'in büyük bir kullanım kolaylığı sağlayarak e-postalarınızı web tarayıcısı üzerinden...

IP adresi ve IP bloku nasıl engellenir?

Sitenizi ziyaret etmesini istemediğiniz kullanıcıların IP adreslerini cPanel üzerinden...

Hosting hesabının kaynak kullanım istatistikleri nasıl öğrenilir?

Hosting hesabınıza tanımlı trafik alanının ne kadarını harcadığınızı, veya disk kullanımı...

Fotoğraf işleme araçları nasıl kullanılır?

Birbirinden farklı gelişmiş araçları bünyesinde barındıran cPanel'de bir de fotoğraf işleme...

FTP hesabı nasıl oluşturulur?

cPanel üzerinden FTP hesabı oluşturarak hosting hesabınıza hızlı bir şeklide dosya gönderimi...