Hosting hesabına tanımlı paket nasıl değiştirilir?

Müşterilerinize oluşturduğunuz hosting hesaplarının paketleri belli bir sürenin ardından yetersiz gelmeye başlayabilir. Sözgelimi, sitenin ziyaretçisi çoğaldıysa hesaba tanımlanan trafik alanı yetersiz kalmaya başlayabilir. Veyahut disk alanı yetersiz gelebilir. Tüm bunların yanı sıra, müşteriniz kullanmadığı disk alanı ve trafik kotasına ücret ödememek için hosting paketinin düşürülmesini de isteyebilir. Bu gibi durumlarda yapmanız gereken WHM paneline giriş yapıp aşağıdaki adımları uygulamak olmalıdır.

1. WHM'nin sol sütununda bulunan arama kutucuğuna hesap yazın. Ardından Hesap bilgileri başlığı altındaki Hesapları listele sayfasını açın. Dilerseniz ana sayfada yer alan Hesap bilgileri ikonunu kullanmanız da mümkündür.

2. Karşınıza WHM hesabınıza kayıtlı tüm hosting hesapları listelenecektir. Burada paket ayarlarını değiştirmek istediğiniz alan adının solunda yer alan ve yukarıdaki görselde de kırmızı yuvarlağa alınan [+] ikonuna basın.

3. [+] ikonuna basmanızla birlikte aşağıya doğru ufak bir panel açılacaktır. Buradan da Plan değiştir butonuna basın.

4. Açılan sayfada sizi tüm hosting paketlerinin yer aldığı bir kutucuk karşılayacaktır. Burada seçmek istediğiniz hosting paketini belirleyip Upgrade/Downgrade butonuna basabilirsiniz. Hosting paketlerinin teknik detaylarını öğrenmek için de yukarıda işaretlenen mercek ikonuna basabilirsiniz.

5. Hosting hesabına tanımlı alanı bu sayede başarıyla yükseltebilir/düşürebilirsiniz.

Tüm hosting hesapları nasıl listelenir?

WHM hesabınıza tanımlı tüm hosting hesaplarını listelemek isteyebilirsiniz. Bunun için WHM...

Hosting hesabı nasıl askıya alınır?

Hosting hizmeti satın alan, ancak ödemesini gerçekleştirmeyen veya hosting alanı üzerinden...

WHM nedir, nasıl kullanılır?

WHM (WebHost Manager), cPanel tarafından geliştirilen sunucu ve bayi hosting yönetim panelidir....

Hosting hesabı nasıl silinir?

Müşterileriniz için açmış olduğunuz hosting hesaplarını bir süre sonra kapatmak isteyebilirsiniz....

Remote Access Key (Uzak erişim anahtarı) nasıl oluşturulur?

Hosting sitenizde kullanıyor olduğunuz otomasyon yazılımının WHM API'sini kullanıp uzaktan emir...