WHM ile cPanel'in farkları nelerdir?

WHM (WebHost Manager) ile cPanel, her ne kadar birbirlerine benziyor olsalar da iki farklı yönetim arayüzüdür. SPD tarafından hosting hizmeti satın alan tüm müşterilerimiz cPanel yönetim sisteminden faydalanırlar. Aynı şekilde reseller kullanıcılarımız da WHM arayüzünden müşterilerine yeni hosting hesapları tanımlayabilirler.

cPanel; hosting hesabanızdaki dosyaları düzenleme, e-posta hesapları ve veritabanları oluşturma, WordPress ve Joomla gibi hazır içerik yönetim sistemlerini kurmak gibi işlemler içtin kullanabileceğiniz bir yönetim panelidir. cPanel kullanan tüm hosting hesapları ise, geri planda bir WebHost Manager, yani WHM paneline bağlıdır. VPS veya Dedicated Server kullanıcılarının yanı sıra reseller hizmeti alan müşterilerimiz de WHM aracılığı ile yeni hosting hesapları oluştururlar. VPS ve Dedicated Server hizmeti alanların aksine, reseller kullanıcıları nisbeten daha kısıtlı bir WHM yönetim panelini kullanırlar.

Hosting paketi satışları için WHM'den faydalanabilirsiniz

Kendi müşterilerine hosting satmak isteyen müşterilerimiz, WHM üzerinden hesaplarına tanımlı disk alanı ve trafik kotası miktarınca hosting satışı gerçekleştirebilirler. WHM arayüzü bu işlemler için oldukça kolay tasarlanmış ve müşterilerimizin kullanımına Türkçe dil seçeneğiyle sulunmuştur.

cPanel ile kendi hosting alanınızı yönetin

WHM'nin aksine cPanel, WHM'de oluşturulan her bir hosting hesabının yönetildiği, daha mikro bir yönetim panelidir. WHM kullanıcıları, kendi müşterileri için tanımladıkları hosting hesaplarının cPanel ile yönetilmesi için gerekli bilgileri sağlarlar. cPanel hesabına oturum açan kullanıcılar, hosting hesaplarıyla ilgili tüm teknik detaylara erişim sağlayabilirler. Bünyesinde onlarca araç barındıran cPanel, halihazırda en çok tercih edilen hosting yönetim yazılımlarının da başında gelmektedir.

Hosting paketi nasıl oluşturulur?

Müşterilerinizin ihtiyaçlarına en uygun hosting paketlerini oluşturmak için WHM'ye giriş...

WHM nedir, nasıl kullanılır?

WHM (WebHost Manager), cPanel tarafından geliştirilen sunucu ve bayi hosting yönetim panelidir....

Yeni hosting hesabı nasıl oluşturulur?

Müşterilerinize yeni hosting satışı gerçekleştirdiğinizde, WHM'ye giriş yaparak yeni bir hosting...

WHM'ye nasıl giriş yapılır?

Reseller, VPS veya Dedicated sunucu hizmetlerinizi yönetmek için WHM panelini kullanmanız...

Tüm hosting hesapları nasıl listelenir?

WHM hesabınıza tanımlı tüm hosting hesaplarını listelemek isteyebilirsiniz. Bunun için WHM...