Network

SpdNet yurt içi ana internet erişimini Türk Telekom üzerinden sağlamakta olup, Türk Telekom MPLS omurgasına, 2 farklı santralden her birine 2 farklı ring bağlantı ile dört noktadan yedekli olarak bağlıdır. Ana omurgayı oluşturan ağ ekipmanlarımızın tamamı yedeklidir. Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda 1Gbit bakır veya fiber, 10Gbit ve 40Gbit fiber port ile çift router üzerinden yedekli veya tek router üzerinden bağlantı sağlanabilmektedir. Network güvenliği için veri merkezi ağımızda farklı özelliklerde Firewall ve IPS donanımları bulunmaktadır. Ayrıca AR-GE ekibimizce geliştirilen ağ güvenliği sistemleri ile hosting sektörüne özel çözümleride üretebilmekteyiz.

Enerji

Orta gerilim enerji hattına direk bağlı olan trafomuz üzerinden beslenen veri merkezimizde kurulu güç 1MW kapasitesindedir. Şebeke enerjisinin kesilmesi durumunda hazır bulunan AKSA marka N+1 konumlandırılmış jeneratörlerimiz, uzun sürekli kesintilere karşı 4 saatlik aralıklarla dönüşümlü olarak veri merkezimizin enerji ihtiyacını karşılar. Veri Merkezimiz de kullanılan EATON Powerware parallel UPS sistemi ihtiyacın iki fazlası olacak şekilde N+1 pararlellenmiştir. UPS sistemimiz, olası enerji kesintilerinde, jeneratör geçişleri sırasında veri merkezimizin elektrik ihtiyacını 30 dakikaya kadar karşılayacak akü kapasitesi ile donatılmıştır.

Hat Grafiği İzleme